Ugrás a tartalomhoz
okt. 23. 2011

4 kulcs rendszer

Üdvözletem!

Ma egy rövid, de annál hatásosabb módszert szeretnék bemutatni nektek, mely céljaitok megvalósításához nagyon nagy segítséget nyújthat. Ez a módszer személyes tapasztalat alapján jött létre, nem mástól átvett anyag (létezhet ettől még hasonló rendszer, nem állítom, hogy egyedülálló).

Röviden összefoglalva mindössze 4 kérdésre kell válaszolnunk a lehető legnagyobb pontossággal:

Mi? - Itt ki kell fejtenünk, mit is szeretnénk elérni, mi is valójában a célunk. Sokan csak körülbelül tudják, hogy mit akarnak, ezért nem jön össze nekik soha. Hihetetlen fontos tisztán megfogalmazni szándékainkat.

Miért? - Miért szeretnénk, amit szeretnénk? Ide leírhatjuk, miben lesz jobb tőle az életünk, valamint hogy miért hiányos az életünk nélküle. Mondatainkba vigyünk érzelmeket, éljük át a helyzetet a kívánt dolog nélkül, majd képzeljük el az érzést, amit akkor érzünk, mikor a kért valami a birtokunkban van, elértük a célunk.

Hogyan? - Nagyon fontos lépés. Meg kell pontosan határoznunk, miként fogjuk megvalósítani vágyaink. Erre a kérdésre tisztán definiált célok nélkül nagyon nehéz válaszolni. Lehet, hogy ez a feladat időigényesnek bizonyul, több órán, esetleg napokon át dolgozol majd vele, ha valami nagy dolgot tűztél ki magad elé. Azonban nem kell megijedni, ki kell tartani, hiszen ez nyújtja valójában a megvalósítás kulcsát.

A technika a következő. A fő célunkat szét kell osztanunk kisebb célokra. Azokat még kisebbekre és így tovább. Olyan apró momentumokra kell felbontanunk a fő célt, hogy be tudjuk tervezni, mit mikor fogunk megvalósítani. A kisebb célokat fontossági sorrendbe állítjuk, majd eszerint a lépcső szerint haladunk egyre feljebb és feljebb, míg végül elérjük, amit szerettünk volna. A kisebb célokat sokkal egyszerűbb megvalósítani, mint a nagyot egyszerre. Van amit lehetetlen tervezés nélkül véghezvinni.

Erről a témáról még egy külön bejegyzés fog készülni illusztrációkkal, a könnyebb megértés érdekében.

Mikor? - A cél megvalósulását időbeli keretek közé kell szorítanod. Ez egy bizonyos saját magad által felállított határidő, mely ösztönző hatású. Meg kell határoznunk a "folyamat" kezdetét, végét és a haladás körülbelüli sebességét. Ha tapasztalanok vagyunk az efféle tervezésben, vagy a terv szerinti munkában, először célszerű hosszabb időt hagyni magunknak. A fejlődés előrehaladtával viszont fokozatosan rövidíteni kell az időtartamokat, így érhetjük el azt, hogy effektíven dolgozzunk.

Röviden ennyi a 4 kulcs rendszer. Mindenképp ajánlatos kipróbálni, hiszen ez az egyik leghatékonyabb célmegvalósító tervező folyamat. Bízunk benne, hogy segítségével még a notórius halogatók is tudnak sikereket elérni.

süti beállítások módosítása