Ugrás a tartalomhoz
okt. 23. 2011

Tisztázat 1. rész

Szép napot mindenkinek! 

Ma a nemrég megírt, Mennyi az annyi? című bejegyzésben felsorolt lista elemzésével folytatjuk. Mivel a lista nyolc pontból áll és az elemzés elég terjedelmesre sikerült, több részre osztottuk ezt a bejegyzést. Most az első pontról lesz szó.

Emlékeztetőül:

1. Táplálkozás és sport megreformálása

1. Táplálkozás és sport megreformálása

Ép testben ép lélek- szól a híres közmondás. Senkinek sem kell magyarázni, mennyire fontos feladat az egészségünk megtartására való törekvés, hiszen ez ösztönszerű, természetes. Az ember egyik legnagyobb kincse az egészsége, tőle függ, milyen hosszú és mennyire kellemes/gyötrelmes az életünk. Mi pedig, hiába tudatosítjuk ezt, mégis ellene cselekszünk, károsítjuk magunkat nap, mint nap. Egészségtelen ételek, rendszertelen étkezés, alkohol, cigaretta, drogok, testmozgás hiánya. Ha belegondolunk, az ember az ösztönei ellen cselekszik. Ilyen állatból sincs még egy a természetben, az biztos...

 

Ennyit tehát a nagy átlagról (tisztelet a kivételnek). Minket most inkább tesztalanyunk érdekel, akiről tudjuk, hogy hajlandóságot mutat az egészséges életmód szerint élésre, rendszeres testmozgásra. Azt is tudjuk, hogy barátunk képben van a táplálkozás és a konditermi edzés alapjaival. A cél az, hogy ezeket felhasználva egy tervet készítsünk, mely szerint el lehet indulni ezen életforma elsajátítására.

(Ezen terv kidolgozásához a 4 kulcs rendszert fogjuk használni.)

Mit szeretnénk elérni?

Egészséges, arányos, szépen kidolgozott testet. Ezen kívül rendszeres edzések által elért remek kondíciót és formás izomzatot. Helyre szeretnénk hozni belső egyensúlyunkat is, megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag, vitamin és ásványi anyag segítségével támogatni emésztőrendszerünket, ér rendszerünket, kiválasztó rendszerünket, szívünket, agyunkat, bőrünket, hajunkat, csontjainkat és még sok más szervünket. Egyensúlyozni szeretnénk környezetünk egészségtelenségét, allergiás tünetek csökkenését.

Miért szeretnénk mindezt?

Siralmas kondíciónk, súlyfeleslegünk, tropára ment emésztő és kiválasztórendszerünk, állandó rossz közérzetünk, alvászavaraink és önbecsülési problémáink, valamint sok más egyéb problémánk miatt.

Az egészséges emberek jó kedélyűek, vidámak, effektívebben képesek dolgozni. Az önbecsülésünkön, önbizalmunkon is nagyot dob, ha látjuk szép, formás testünket. A megfelelő bánásmódért cserébe testünk nagyon hálás tud lenni. Az egészséges életmód alapja a boldog, gondtalan életnek.

Hogy lehet ezt kivitelezni?

Kezdetben célunkat szétbontjuk minél több részre.

1. Táplálkozás

- egészséges étkezés szabályainak betartása

- káros ételek fogyasztásának elkerülése

- túlzott mennyiségű étel fogyasztásának elkerülése

- napi szükséges energiabevitel biztosítása

- vitaminok, ásványi anyagok, enzimek kiegészítése, pótlása

Szükséges feladatok:

- tápanyagszükséglet kiszámítása

- étrend tervezés

- csalónapok meghatározása

- kajanapló vezetése

- tiltólista létrehozása a leghaszontalanabb élelmiszereknek

2. Edzés

- rendszeresség megtartása

- edzés fajtájának meghatározása (futóedzés, konditerem, úszás, stb.)

- gyakorlatok szabályos végrehajtása

- elegendő bemelegítés edzés előtt

- sérülések elkerülésére való törekvés

Szükséges feladatok:

- edzőnapló vezetése

- edzésterv létrehozása

Ezeket a pontokat még tovább és tovább lehet bontani, kinek mennyire szükséges. Így sokkal könnyebb betartani mindent, mintha csak nagyjából tudnánk, mit is kell tenni valójában.

A sport/egészség témában rendszeresen olvashattok majd bejegyzéseket a blogon. Erre nagy hangsúlyt fektetünk majd.

 

 

 

süti beállítások módosítása